Larssons bilder - 2009
_________________________________________________________________________________

Innehåll:

Matta i bagageutrymmet

Årets första tvätt

Matta i bagageutrymmet 17 mars 2009

Någonstans efter vägen försvann mattan i bagageutrymmet på min Ford.

Att få tag i en begagnad verkar inte gå och nya kostar "skjortan" - dessutom fanns inte hela mattan att köpa utan bara en sektion, mattorna i dessa fordar är inte speciellt fina heller.

Nå, hur som helst, det blev till att snickra ihop något egen så länge för något bör det ju ligga bak i "skuffen"!

Ett problem är att golvet - precis som på många andra äldre fordon inte är slät, så det är svårt att skära till en matta så det blir bra. Problemet löstes genom att lägga in en träskiva i botten.

Den lokala matthandlaren besöktes redan under vintern och det rekommenderades en altanmatta för detta ändamål, i all den stund som jag ville ha en grön! matta - perfekt att ha i en bil ansågs det då den tål fukt samt har nabbar på undersidan som gör att det inte samlas fukt under! (man kan jämföra detta med originalmattan som alltid är fuktig under!) Mattan var dessutom billig och lätt att klippa/skära!


Ovan visas en bild på det "nakna" bagageutrymmet. Gott om plats men pressningen i golvet gör det svårt att skära till en matta!


För att avhjälpa detta sågas en träskiva till...


...och efter lite filande passar den ganska bra. Blir nästan som på en modern vagn - utrymme under!
Mattan grovskuren längst fram - grön och grann! Brädan tynger ner mattan så att den skall formas efter underlaget... fö så är "hyllan" reservhjulets plats...


Nåja, någon mattläggare är man ju inte... med det blev bättre än förut... med lite finjustering och lite prylar i bagageutrymmet blir det nog bra. Originalivraren behöver inte heller bekymra sig över denna operation - bara att riva ur och lägga in original den dagen det blir aktuellt.
_____________________________________________________________________


Årets första tvätt
21 mars 2009


_________________________________________________________________________________

Åter till Larssons bilder

Sidan skapad i Mars 2009.