Larssons bilder - 2012
_________________________________________________________________________________

Innehåll:

Familjedag på Volvo Construction Equipment, ArvikafabrikenFamiljedag på Volvo Construction Equipment, Arvikafabriken 8 september 2012

I dag anordnades det familjedag på Volvo Construction Equipment, Arvikafabriken, Arvikaverken eller bara "verken" som fabriken kallas i folkmun.

Fabriken tillverkar idag hjullastare i olika storlekar. Tidigare tillverkades det allt från bandvagnar och till skördetröskor och andra lantbruksmaskiner.

Klockan 10.00 hängde Larssons på låset för att bli insläppta och bli välkomnade av platschefen som stod uppe på fabrikens stolthet - en L350F. Fabriken är stor och det fanns mycket att titta på - tyvärr var insidan av fabriken belagd med fotoförbud, undantaget var museumet som kanske var den trevligaste biten för Larsson. Fabriken är ett föredöme när det gäller att ha det snyggt och rent på både in- och utsidan.

Frågan är dock om inte Arvikaverken med sina erkänt utmärkta produkter och med sin erkänt välskötta anläggning skulle kunna skapa en familjedag på egna förutsättningar utan dånande popmusik, ponnyridning, polis- och brandkårsuppvisning, veteranbilar, modellflyg och modellbåtar och annat som man kan beskåda nästan vart, och när som helst? Men det skall tydligen vara så nu för tiden...

Förutom detta så var det en trevlig tillställning, vilket gjorde det till ett trevligt besök som Larsson gärna gör om.
_____________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

Åter till Larssons bilder

Sidan skapad i Mars 2016