Larssons bilder - 2015
_________________________________________________________________________________

Innehåll:

Årets första tvätt och en tur på stan

Spolning av värmeelementpaket

Ny dammsugare

Kromputsning
Årets första tvätt 4 april 2015

I dag plockades vagnen fram och det blev årets första tvätt. Efter detta blev det en tur på stan - även det årets första.


Nytt för i år(?) är att våra kommunala myndigheter satt stopp för parkering på natten på vissa platser - detta troligen pga busliv. Nu är det slut på att slinka in på krogen och ta sig en kaffe eller Cola - eller om man har chaufför - en öl eller två. Vad tycker krogägaren om detta?
_____________________________________________________________________


Spolning av värmeelementpaket
5 april 2015

Värmen i Forden är under all kritik. Har tidigare bytt termostat utan att det har blivit bättre och båda slangarna är heta så man kan nästan inte ta i dom så det bör vara något annat fel. Verkstadshandboken konsulterades och det verkade trots allt inte handla om rymdforskning så även Larsson borde klara av detta.

Fyra plåtskruv demonterades och sedan var det bara att dra ut elementpaketet. Det såg väl kanske ut som om något som katten släpat in men verkade tätt o så. Luckan - "Temperture valve" som man justerar värmen med kontrollerade och den fungerade som den skulle. Det är viktigt att den luckan fungerar annars så går inte luften via elementet utan smitet förbi med sämre värme som följd.

Elementet spolades med hett vatten och sedan monterades elementet tillbaka och glykol och vatten fylldes på. Blev det nu bra värme i bilen - nej inte ett dugg! Kanske lönt att köpa ett nytt element? Men konstigt är det då elementet blev varmt när det spolades... någon som har någon bättre idé?
_____________________________________________________________________


Ny damsugare
10 april 2015

Larsson har nästan alltid haft begagnade "vanliga" innedammsugare till förfogande när det gäller dammsugning av bilen. Detta är inte något att rekommendeta i längden, varken ur funktion- eller säkerhetsaspekt. I denna vackra vårdag fick jag nog och ställde kosan till Granngården som enligt uppgift hade dyliga prylar till rätt pris. Valde en "mitt i mellanapparat" för snäppet under tusenlappen. Blev det skillnad? Joda, det kan man lugnt säga - stor skillnad mot att slåss med utslitna innedammsugare med i stort sett obefintlig sugeffekt.
_____________________________________________________________________


Kromputsning
11 april 2015

Varje vår får man gå över kromen på sin vagn. Larssons vagn är i sammanhanget relativt modern så det är mest stötfångarna som måste gås över. Värre för dom som har femtiotalare typ "kromolds". I vilket fall som helst så gäller det att putsa kromen eller som i det här fallet stötfångarna varje vår för att hålla dom i skick.

Putsa med "wadding polish" och avsluta med ett lager vax. Larsson är lat och använder snabbvax.

_________________________________________________________________________________

Åter till Larssons bilder

Sidan skapad i April 2015.