Larssons bilder - 2016
_________________________________________________________________________________

Innehåll:

Reparation av framsäte
Reparation av framsäte 11 mars 2016

Framsätet har fått sig en spricka i tyget och det var hög tid till att reparerar detta. Att få det reparerat osynligt är väl inte att tänka men det räcker länge om det blir ihopsytt. Skall bli spännande att se hur sadelmakaren får till detta. Har även bett om att sätet skall skall "stramas åt" lite så att det inte är så mjukt. Blir lika spännande att se hur de blir.
Blev att köra ut vagnen i vårsolen.


Än en gång fick man god nytta av verkstadshandboken.


Gick som ett huj att lossa sätet, inga fastrostade bult eller andra svårigheter. Det största problemet var att tråckla ut sätet ur bilen men med hjälp av den ovan nämnda boken och vännen Johnsson gick det bra.


Blir lätt att städa ordentligt.


Var inte det lättaste att att sittande på golvet backa in i garaget i den djupa snön.


Efter en vecka var det dags att hämta sätet. Sadelmakaren hade gjort underverk, reparerat fullgott trots att det nästan inte fanns något material att jobba med.


Även sittdynan reparerade och det var osynligt för ögat. Dessutom "uppstramad" så att man slipper sitta på golvet!


Inuti sätet hittades en fickkniv - kanske första ägarens? Några anteckningar på en lapp från oktober 1968 - kanske första ägarens det med. Rabattkupongen är av senare datum då det är en webbadress högst upp till höger. Även ett objektivskydd som varit borta i tre år kom fram.

_________________________________________________________________________________

Åter till Larssons bilder

Sidan skapad i Mars 2016