Larssons bilder - 2016
_________________________________________________________________________________

Innehåll:

Stopp- och startsvårigheterStopp- och startsvårigheter 27 juni 2016

Vid ett besök på Arvika Fordonsmuseum den 6 juni där Veteranbilens dag skulle firas hände det saker! Detta firande var inget som min Ford ville vara med om och han protesterade våldsamt! Vid framkomsten gick det först inte att stänga av honom! En av de mer äventyrliga i sällskapet drog bort tändkabeln från tändspolen för att få tyst på vagnen. När vi sedan i samlad tropp skulle åka vidare ville han inte starta pga av tomt batteri! Lite chevroletström via startkablar gjorde susen och i väg kom vi och vi kom även hem framåt kvällen.

Efter att ha konsulterat expertis kom vi fram till att det måste vara tändningslåset som spökade. Som väl var fanns det lösa kontaktstycken att beställa (så att man slipper krångla med att byta nycklar). En liten kartong för drygt 400:- anlände dagen därpå och det var bara att titta i verkstadshandboken hur man gick till väga. Lätt som en plätt var det att byta bara man kom underfund med trixet.


Nytt kontaktstycke.


Att lossa tändningslåset är lätt - man lossar först "muttern" som sitter runt låset. Det finns specialverktyg till detta men det går lika bra med en radiomejsel eller liknande och en liten hammare.


När tändningslåset är löst drar man ut kontakten baktill.


Ett litet mixter är att få ur låscylindern. En stråltråd ocu lite lirkande åt vänster så hoppar den ut till slut. Därefter är det bra att stoppa in cylindern i den nya kontakten och skruva ihop det igen.


Ett nytt batteri fullbordade.

_________________________________________________________________________________

Åter till Larssons bilder

Sidan skapad i Juni 2016.