Larssons bilder - 2016
_________________________________________________________________________________

Innehåll:

Dodge Dart GT -64

Hemma


Dodge Dart GT -64 8 augusti 2016

För en tid sedan började jag att titta efter en Dodge Dart GT och då helst en 64:a då jag tycker att det är den snyggaste modellen. Hade även letat efter en Chevrolet -60 och en Ford -59 utan att hitta någon prisvärd. Men då en Dodge Dart i hyfsat skick betingar ett värde av kanske en fjärdedel av en Chevrolet -60 eller en Ford -59 så är även detta en aspekt att väga in. Hittade i alla fall ett objekt uppe i Dorotea som jag köpte osett - är ju inte nästväg dit upp. Men säljaren verkade vara ytterst seriös med bilder och fakta så jag slog till.

Vet naturligtvis inte så mycket om vagnen än mer än tekniska data och att den är relativt orörd, gått 17 000 mil och har haft en ägare mellan 1964 och 2010. Vagnen anländer med biltransport om ca en vecka.


Måndagen den 8 augusti 2016, just lastad på biltransporten i Dorotea för vidare färd uppåt(!) landet och sedan ner till Arvika via Uppsala.
_____________________________________________________________________

Hemma
15 augusti 2016

I dag på eftermiddagen anlände vagnen. Efter en första tvätt, besiktning och provkörning stod det klart vad man köpt! Såg väl hyfsat ut men flera brister uppenbarade sig som tex att de bakre rutorna inte gick att veva ner, det berättas att den förste ägaren (1964-2010) förbjudit barnen att veva ner rutorna så det har nog sin förklaring. Efter tvätt visade det sig att bagagetluckelisten läckte så det blev vått i bagageutrymmet. Karossen har en del lagningar typ - spray, spackel och penselmålningar m m. Ett knutkors eller två är slut så det var vibrationer i bilen. Det som var bäst var den fina inredningen och att växellådan och dess tryckknappmanövrering fungerade perfekt. Fortsättning följer...


_________________________________________________________________________________

Åter till Larssons bilder

Sidan skapad i Augusti 2016.