Larssons bilder - 2017
_________________________________________________________________________________

Innehåll:

Alarmmodul

Nya däck

Tvätt

Främre dörrhögtalare


Alarmmodul 3 mars 2017

Larssons Chevrolet är utrustad med en högst irriterande alarmmodul som varnar för "allt", tex ljuset, bältet och tändningsnyckeln kvar i tändningslåset m m. Detta var ytterst irriterande och jag fick hjälp att identifiera alarmmodulens plats och hur man fick tyst på den (satt ovanför parkeringsbromsens fotpedal). Både att hitta den och plocka bort den var enkelt och tyst blev det! Dagen därpå glömde jag ljuset på!

Försökte först att isolera med skumgummi för att få den tystare men det blev inte bra. Det fanns ett lock som man kunde öppna och jag beslöt att undersöka innehållet som visades sig bestå av i princip en ringklocka till en ytterdörr. Efter lite pillande upptäckte jag en slags "gaffel" som påverkades av elektromagneten och som låg lös. Provade att plocka bort gaffeln och monterade ihop anordningen och kors i taket, nu "viskade" den bara - i vart fall blev den mycket tystare. Är inte säkert på om det är bra att göra så här men det värsta som kan händ är väl att prylen går sönder? Lätt att byta är den i alla fall och inte särskilt dyr heller. Framtiden får som vanligt utvisa.


_____________________________________________________________________

Nya sommardäck
10 mars 2017

I dag åkte de gamla dubbdäcken av som satt på vagnen vid köpet och ersattes av nya sommardäck. Visserligen fanns det sommardäck på aluminiumfälgar med vid köpet men de tyckte inte Larsson om. Bilen skall inte användas vintertid i fortsättningen så det fick bli på detta sättet.


_____________________________________________________________________

Tvätt
11 mars 2017

I samband med gårdagens däckbyte samt diverse ärenden blev vagnen smutsig och vi svängde in på Mosseberg Bilvård för en handtvätt. Tre, fyra man kastade sig över vagnen - en sprutar på avfettning, en kör högtryckstvätten och två man med en svamp i varje hand tar hand om själva tvätten. Efteråt skinnar två man bilen torr - allt på några minuter och till priset av dryga hundralappen! Imponerande!


_____________________________________________________________________

Främre dörrhögtalare
13 mars 2017

Då radion bara spelade bak i vagnen uppstod det någon form av missuppfattning mellan köparen, dvs Larsson och säljaren vid köpet. Jag fick den uppfattningen att dörrhögtalare saknades men det visade sig när dörrsidan demonterades att det visst fanns högtalare men inget kablage. Ja kablar fanns ju i mängd men de som gick till högtalarna var avklippta av någon anledning. Blev till att dra nya kablar och vips så hördes Alice Babs både bak och fram.


Demontering dörrsida.


De har konstiga högtalare i amerika?


På högersidan var det betydligt mindre knappar och kabel!


Så där ja, nu kan man spela Alice Babs! Det som återstår är att ordna till kablaget bakom radion och montera ihop det hela.

_________________________________________________________________________________

Åter till Larssons bilder

Sidan skapad i Mars 2017.