Larssons bilder - 2018
_________________________________________________________________________________

Innehåll:

Chevroleten såld

Ford Crown Victoria LX -99

Stort bagageutrymme

Främre skylthållare

Digital instrumentpanel

  Chevroleten såld 3 september 2018

  Nytvättad, nystädad och urplockad i väntan på sin nye ägare...
  ...och där for de iväg.
  _____________________________________________________________________

  Ford Crown Victoria LX -99
  4 september 2018

  I dag reste Larsson och hämtade en högt eftertraktad Crown Victoria i den eleganta kulören Harvest Gold Metallic från 1999. Tyvärr ingen Police Interceptor - dessa är svåra att uppbringa - men en LX i alla fall och till rätt pris. Den här vagnen kan inte på något sätt jämföras med min gamla Caprice när det gäller väghållning eller vägkänsla m m utan beter sig mer som en konventionell amerikanare då den kränger, gungar, skriker i däcken samt har en styrning med en ratt som är lika lätt som att snurra på ett cykelhjul - precis som det skall vara alltså!

  Vagnen inköptes av förra ägaren i Kalifornien, USA februari 2018 och anlände till Sverige under våren 2018. Något bedagad och med utslitna däck och väl inrökt bjuder vagnen på en hel del arbete framöver. Dessutom massor med knappar att lära sig med spännande funktioner - merparten fungerar trevligt nog.
  Bilen var som tidigare nämnts ägts av en rökare med allt som det innebär. Ingen skugga må dock falla på tidigare ägare - folk gör precis som de vill med och i sin bil. Demonterade askfatet med dryckeshållare, sprutade på avfettning, diskade och använde slutligen högtryckstvätten(!) samt avslutade med några lager bilglans.

  Mycket bättre! Fast själva askkoppen blev inte bra. Kanske lackerar den med mattsvart?


  Även handskfacket fick samma behandling!


  Hittade bilder från den amerikanska bilfirman som sålde bilen till den svenska importören. Har fibblat bort uppgifterna vart bilden hittades eller vad bilfirman hette men det kommer nog fram så småningom ;-).
  _____________________________________________________________________

  Stort bagageutrymme
  9 september 2018

  Skall inte trötta ut Larssons läsare med oändliga bilder på rengöringen av den nyinköpta vagnens insida. Det följer samma mall som tidigare med demontering av div. prylar samt putsning med hjälp av allt från högtryckstvätt till tandborste m m - bilder kommer på interiören när bilen är sanerad. Det som ville visas med den här bilden är det jättelika bagageutrymmet - reservhjulet ligger på hyllan längs fram. Här tror jag att det är läge att tillverka en skiva med en öppningsbar lucka så att man får ett utrymme under samt får ett plant golv i utrymmet ovan.


  _____________________________________________________________________

  Främre skylthållare
  11 september 2018

  Främre skylthållaren var verkligen inte vacker. Pillade bort den gamla och köpte en ny på Meconomen.


  Ingen vacker syn!


  Efter polering såg det bättre ut!


  Och ännu bättre blev det när allt kom på plats. Får kanske beställa nya skyltar då det är borrade hål i nuvarande. Kommer nog även att flytta upp allt en bit då jag planerar att montera en ledljusramp i öppningen unde skylten.
  _____________________________________________________________________

  Digital instrumentpanel
  13 september 2018

  Digitala instrument är väl ingen höjdare? Syns bra iofs men är inte speciellt snyggt anser jag. Den mer förfinade versionen på nyare bilar är ju betydligt snyggare. Detta fanns som tillval på Crown Victora 1998 och säker flera år innan och detta tillval valdes alltså på min bil. Man kan även via en knapp ställa om mellan km och miles. Man får väl också erkänna att panelen fungerar perfekt trots sina 20 år på nacken.


  Panelen när man slår på tändningen med kall bil.


  I startögonblicket.


  När bilens startat.


  Efter ytterligare någon sekund på tomgång. Sedan händer det inte så mycket mer än att motortemperaturen stiger och att bensinförbrukningen går ner.

_________________________________________________________________________________

Åter till Larssons bilder

Sidan skapad i September 2018.