Larssons bilder - 2019
___________________________________________________________________________________________________

Innehåll:

Reparationer och serviceReparationer och service 23 augusti 2019

Fick börja med att fixa högtalare i de tidigare upptagna hålen samt limma i hop dörrsidorna. Även lite småfix med hatthylla och isolering m m.
"Renoverade" den sunkiga hatthyllan. Då jag inte har en aning om hur det skall se ut och i väntan på något originalliknande köpte jag en stuvbit och klippte till. Blev bra, ombonat, varmt och mjuk blev det också och det var fler som tyckte det. Gick inomhus en kort stund och när jag kom ut i igen visade katten Arne stor uppskattning - som han trodde - över sin nya sovplats.

Nej, detta var verkligen inte meningen och ut åkte han som ett skott, men jag var tvungen att ta några foto över tilltaget först.


En bekant knackade på och överlämnade två nya reflexer från 1960-talet till min Valiant. Sådan bekanta är guld värt! Snyggt eller inte är frågan men så såg det ut när vagnen var ny! I vilket fall är det troligen bättre än de nya i plast som sitter klistrade på stötfångaren. De skall jag ta bort när jag får tid!

Apropå stötfångare är det något jag saknat, dvs gamla hederliga sådana som man kan putsa. Chevrolet Caprice -92 och Ford Crown Victora -99 i all ära - någon krom att putsa finns det inte på de vagnarna.


Förutom att montera nya reflexer har Larsson i dag ljudisolerat bakre delen av kupén. Bara att krångla loss baksätet och limma isolering på hjulhuset. Isoleringsmattan bakom och under ryggstödet är bara att hänga upp på befintliga krokar för ryggstödet och den under sätet får helt enkelt ligga där den ligger.

Gör väldigt mycket för ljudnivån på en gammal bil med lite isolering på bakre hjulhus och bakom och under baksäte. Kanske inte så snyggt och långt från original men ingenting syns när sätet är på plats.
Gjorde motortvätt - under allt smuts såg det riktig bra ut! Vissa partier såsom torpedväggen och styrsnäckan m m måste tas minst en gång till.


Nya sulor på vagnen gjorde den elegantare samt att den gick bättre på vägen!

___________________________________________________________________________________________________

Åter till Larssons bilder

Sidan skapad i Augusti 2019.