Larssons bilder - 2020
___________________________________________________________________________________________________

Innehåll:

Demontering inredning m m

Demontering inredning m m februari 2020

Började med att demontera inredningen för att komma åt att städa och justera.


Har ägnat en del av dagen till att demontera framstolarna i min Valiant. Snart åker mittkonsolen och mattan ut. Detta då pga rengöring och finjustering av golv och stolar. Som vanligt var katten Arne med och gjorde sig intressant.

Än värre var det att meka ute när det gäller husdjur då jag ägde en Golden Retriever som ägnade en stor del av sin tid till att bära in verktygen i garaget eller alternativt gömma dom.
Senare roade sig Larsson med att plocka ut golvkonsolen på sin Valiant. Detta då som vanligt för att komma åt att göra riktigt rent bl.a. i växelförarindikatorn (eller vad det nu kan heta). Plocka isär, göra rent, putsa och montera ihop är vad som gäller.


Här krävs det också lite rengöring och puts.


Mattan måste limmas runt om samt rengöras ordentligt.
Sunkigt!


Bättre med en gång!


Förutom att prata med gubbar i dag blev det även tid till att meka lite Valiant. Putsade på de i går demonterade prylarna till golvkonsolen. Blev väl sådär då vissa ålderdomskrämpor i metallen inte är så mycket att göra åt med mindre att man fixar alla porer m m och kromar och målar om. Det får finnas gränser!

Krånglade även med demonteringen av gaspedalen som visade sig var fäst med två fasta skruv och med muttrar under vagnen! Kanske inte den mest servicevänliga konstruktionen men å andra sidan - hur ofta plockar man bort gaspedalen?

Fick god hjälp med detta av MoPar A-body Sverige. https://www.facebook.com/groups/106575206201239/
En Valiant är ju ingen rymdteknologi precis men det kan ändå vara bra att ta ett foto av prylarna så att man vet hur det satt vid demontering. Ett upp och nervänt gasreglage kan skapa oanade äventyr...


I dag blev det rent golv i Valianten. Ett område med rost stort som en handflata visade sig vid förarplatsens golv, "bra att veta" och får väl bli en tur till plåtslagaren vid tillfälle. Gaspedalen åkte ut som ett huj när man väl visste hur man skulle göra.


Ena sidan av konsolen limmad och klar och i dag limmades andra sidan. I morrn eller så limmas framkant, bakkant och så blir det allmän städning.


Larsson nu har diskat, smörjt och putsat sin Valiants gaspedal. När diskade du DIN gaspedal sist?


Nu har Larsson fått ihop konsolen till sin Valiant igen. Tvättad, putsad och fejad in i minsta detalj. Två modifieringar gjordes, dels modifierade jag fjädern till luckan så att den inte var så hårt spänd. Har mer än en gång nästan fått fingrarna avklippta av den helveteskonstruktion. Nu står luckan bra när den är öppen och smyger lätt ner i till stängt läge.


Vidare fick det bli en bit heltäckningsmatta i botten på utrymmet så att det är en grej mindre som skramlar.


När baksätet är borta får man passa på att torka rent alla plåtytor och skrymslen från damm och smuts så gott det går.

Lika så passar det bra att stoppa in högtalare i hatthyllan och dra högtalarkabel när ändå golvet är rent. Högtalarna doldes av den hemmagjorda mattan - några hål i den verkar inte behövas då Anita Lindblom hördes klart och rent.


The dog trivdes med att få tillbaka sin plats då den nickade förtjust med huvudet.

___________________________________________________________________________________________________

Åter till Larssons bilder

Sidan skapad i Februari 2020.