Larssons bilder - 2020
___________________________________________________________________________________________________

Innehåll:

En stol på plats

Kickpaneler

Bakre hjulhuslister
En stol på plats 10 mars 2020

Efter stor möda är nu en stol på plats. Innan så blev stolen rengjord så gott det gick utan avfettning och att tvätta med högtrycken - ville ju inte riskera att det rann vatten på den nya mattan. Något som det kan göra även om stolarna stått på tork i flera veckor.


Nydiskade pedaler.


Var även tänkt att måla det svarta underredet men lät bli då den speciella justeringen av stolarna på dessa vagnar gör att det skaver och blir märken när stolen justeras. Måste i alla fall lista ut den bästa körställningen innan målning i så fall.


Innan stolen kom på plats var ju hålen tvunget att tas upp. Gjorde så att jag stack upp en syl underifrån upp under mattan och sedan en smäll med en brädbit i mattan så att sylen stack fram. Därefter en markering med penna och sedan ett kryss med rakblad. Det är problematiskt att göra runda hål i dessa mattor. Att borra går inte för då tar den med sig trådar ur mattan, dvs det "går maskor". Provade med en rundfil och det fungerade bra, sedan en passande bult i hålet får att se om det var öppet.

När det gäller själva monteringen av stolen var det bäst att börja höger fram att få i bulten och sedan mutter på från undersidan ett par varv. Nästa blev vänster bak och sedan de två som var kvar allt efter som det faller sig. Den sista bulten var inte lätt att få i men till slut gav den med sig.


Fick ta hjälp av ett nytt rent däckjärn och en brädbit så att man kunde bryta lite i stolens underrede. Inbillade mig att den förmonterade silvertejpen under underredet underlättade för stolen att "glida". Nu är det bara en stol kvar.
Katten Arne var som vanligt med på ett hörn, låg mest och vilade sig och lapade sol på det av Larsson anordnade underlägget.
_____________________________________________________________________________________

Kickpaneler
12 mars 2020

Ibland går det åt skogen när man mekar med bilen. Kickpanelerna var slitna efter 50 års sparkande och Larsson skulle vara duktig och måla om dom. Gick "dretvägen" då underlaget inte tålde färgen - eller om det var tvärt om?

Slutsats: man skall inte grunda med "bilglans" när man målar! Tror att det var bilglansen som fördärvade resultatet i alla fall, trots tvätt med thinner. Har nu beställ nya paneler men dessa får duga så länge. Finns det inte nya så får man väl slipa ner och måla om eller klistra på någon vinyl? Eller tillverka nya med de gamla som mall om man hittar något lämpligt material?

Ett annat problem är att dessa paneler upplevs som lite för stora och aldrig passar riktigt bra - i all den stund som det ligger en ny matta med extra isolering under. Löste problemet genom att kapa bort ca 8 mm i botten och liten bit högst upp vips så passade de bättre men bra är det inte. Men det är väl helt enkelt så att prylarna är gamla och har tappat formen.


_____________________________________________________________________________________

Bakre hjulhuslister
13 mars 2020

Ett par nya hjulhuslister hittades på Blocket. Dyra som stryk men fint blir det. Nu gäller det bara att hitta de främre.


___________________________________________________________________________________________________

Åter till Larssons bilder

Sidan skapad i April 2020.