Larssons bilder - 2020
___________________________________________________________________________________________________

Innehåll:

Månadens promenadbilder
Månadens promenadbilder december 2020

Dagens promenadbilder kommer från Graninge och kvarteret Verkstaden m m.


Gatljus


Sveriges kanske mest opraktiska hus? När huset var nytt arbetade Larsson på Landstinget och hade en del synpunkter hur det var utformat. Bla dubbeldörrar som inte gick att öppna upp, tvättfat på fel ställen, små hissar m m m m. Dessutom är det enda huset efter Kyrkogatan som ligger "bak o fram", dvs med stora ingången mot en bakgata. Vad skulle det ha varit för fel på att placera huset med stora ingången mot Kyrkviken och med en vettig lastbrygga på baksidan? Larsson skrev i alla fall i brev till ansvariga med frågan hur det kunde bli så fel men fick bara ett "go dag yxskaft" till svar. I dag har väl de flesta konstruktionsmissarna byggts bort men bra är det då inte. Innan Verkstaden byggdes så var det en ödetomt kallad "Brända tomten" och där Autoclemert hade uppställningsplats och försäljning av begagnade bilar. Många är de Rekorder och Kapitäner man köpte där. 1976 flyttade Autoclemert från platsen bort till Haga om jag inte mins fel men det är ju en annan historia.


Undrar när det kommer att resas någon form av medborgarkrav att återställa staden och stadens gator till sin forna glans? Tänker då på vandaliseringen av de gamla trottoarerna, borttagande av parkeringsplatser, skapandet av dessa "öar" i gatukorsningarna som omöjliggör spontan filkörning m m, m m. Kyrkogatan som förr i tiden var Arvikas paradgata har i dag förvandlats till en i många fall öde bakgata. Det som dög 1960 duger mer än väl även i dag!


Under senare delen av oktober lät Larsson som vanligt, vår och höst gräsklipparen och snöslungan byta plats. Tror nu nästan att det var lite för tidigt då gräset fortfarande växer bra? Eller är det våren som är på G? Ur led är tiden nu för tiden. Ingenting får vara som det alltid har varit. Det var bättre förr för då kunde man lita på att kylan kom på hösten och att vintern kom framåt jul. Förutom då åren 1986, -85, -79, -71, -63 och -58 eller något sådant (och så vidare). Men bättre förr var det som sagt - oavsett väder.


Möbelvaruhuset Mio i Arvika måste vara Sveriges fulaste varuhus? Undrar hur man tänkte? "Vi måste förnya oss!" "Jo, jag vet - vi tar bort den fina vita fasaden och målar den svart! och så tar vi bort fönstren och sätter upp fula annonstavlor!" "Detta måste våra kunder gilla!" Larsson bor i närheten och måste passera denna vämjelse varje dag. Är det lika illa i övriga delen av landet?

___________________________________________________________________________________________________

Åter till Larssons bilder

Sidan skapad i Januari 2021.