Larssons bilder - 2021
___________________________________________________________________________________________________

Innehåll:

Däckbyte och fika

Månadens promenadbilder
Sommarhjul och fika 17 mars 2021

I dag monterade katten Arne och Larsson sommarhjul på bruksbilen. Fast Arne sprang mest omkring och försökte göra sig intressant men övervakade till viss del operationen.
Fika i solen tillsammans med Valle!
_____________________________________________________________________________________

Månadens promenadbilder
mars 2021


Vy öfer Degerängen och Taserud, Arvika.


Del af Myråsen, Arvika - eller om det blir Rosendal?


Vy öfer Slagfältet, Arvika.


Grevinnan, Arvika


Vy öfer Rosendal, Arvika

Något till höger om mitten i bilden låg Arvika Bilskrotningsaffär som drevs av Ola By. De fem flaggstängerna står utanför det som en gång var ICA-Rosen och post och som senare blev bilfirma och Erikshjälpen m m. Innan ICA-Rosen fanns Arvika Bilel på platsen. "Bakom" flaggstängerna fanns ett slakteri som senare blev upplag för Sahlins gummiverkstad. Fastigheten brann runt 1971 och röken syntes över hela stan. Till vänster utanför bild låg Koppfeldts åkeri. Gärdet i förgrunden och till höger var en gång i tiden handelsträdgård som jag inte minns namnet på. Rosendals Handelsträdgård kanske? Innehavaren bodde väl i det vita huset?


Auto-Clemert AB höll till i dessa lokaler från tidigt 1950-tal till ca 1976. Vid sidan om den spetsiga delen av fasaden uppe på taket tronade en fin Chevroletskylt som lyste fint på kvällen. Den lilla dörren längst till höger var godsintag för bla olje- och glykolfat. Till att börja med var det väl även ingång för bud och springpojkar när det skulle hämta bildelar m m? Innanför de fyra skyltfönstren var lager där bla Bille Dalhberg och Inge Nord huserade. I dag är det en skolmatsal där. Fanns även en biljardhall där en tid.

Innanför fönstren till vänster om porten var det bilutställning med GM-bilar, idag kontor. Vad det var på de övre våningarna minns jag inte. Erik Clemer hade sitt flotta kontor där vet jag men kommer som sagt vad inte ihåg vad det var på de övre våningarna.

___________________________________________________________________________________________________

Åter till Larssons bilder

Sidan skapad i April 2021.