Larssons bilder - 2021
___________________________________________________________________________________________________

Innehåll:

Månadens promenadbilder


Månadens promenadbilder april 2021


Tänk om man kunde rensa lite i skylt- och stolpskogen. Räknar till elva stycken i förgrunden bara i den här korsningen. Måste finnas tusentals bara i lilla Arvika - oerhört förfulande! Och inte blir det bättre av att dessa sk "bilentusiaster" lever djävulen i stan och tvinga kommunen att sätta p- och stoppförbudsskyltar längst våra gator, vägar och parkeringsplatser.


Till höger och utanför i bild fd IC/OK. Tomten med parkeringen till höger när den var bebyggd innehöll Bröderna Karlsson VVS-firma, tidigare Arvika Kooperativa Charkuterifabrik (även bageri). Längre ner till höger låg Orvagns Bilaffär som sålde Saab, Chrysler, Austin och Hudson mfl fabrikat. Orvagns byggde nytt 1962 - tidigare låg firman ungefär där Rickardsson ligger i dag. I dag är Orvagns borta, det som finns kvar heter väl Bilbolaget och ligger ute vid Gate.


Rosendalsvägen, Arvika.


I Haga precis som i resten av det äldre Arvika fanns det massor av affärer. Det var bagerier, mjölk-, kött- och diversehandel, väl uppblandat med en o annan konfektion-, sko-, cykel- och radio och tv-affärer.
Skogspromenad.
Utefter vägen ner mot reningsverket på Vik, Arvika ligger ett litet rött parhus som stått obebott i många år.
Vy öfer hamnpiren Dottevik, Arvika.

___________________________________________________________________________________________________

Åter till Larssons bilder

Sidan skapad i Maj 2021.