Larssons bilder - 2022
___________________________________________________________________________________________________

Innehåll:

Demontering Chevrolet Lastvagn

Putsning och rostskyddsmålning

SluttampenDemontering Chevrolet Lastvagn 18 april 2022

Har ägnat en stor del av dagen åt att demontera fronten på min lastvagn. Nu väntar tvätt och målning av plåtytor och ramtassar samt putsning av kablage m m. Därefter blir det de bortplockade prylarnas tur att fixas till och återmonteras. Herr Chevrolet var väl inte riktigt nöjd med behandlingen, trilskades lite när det gällde tex att få loss bultarna till stötfångaren men gav med sig, och lät sig så småningom nöja sig med beskedet att han kommer att bli näst intill som ny i fronten när vi är färdiga. Hittade en lustig liten pryl bakom högra strålkastaren! Vad kan det vara för något? (Fick senare veta att det var ett motstånd till ljusredusering).


_____________________________________________________________________________________

Putsning och rostskyddsmålning
22 april 2022

Efter putsning och rostskyddsmålad blev stötfångaren hyfsad. Naturligt var den bucklig, vind och sned men jag lyckades rikta upp det värsta. De är ganska dyra stötfångarna till dessa lastvagnar så det får duga så länge. Nederdelen som är av plast målades röd och nya dimljus ersatte de gamla fula.

Färgen jag valde - med viss tvekan - var av den typen som påstås kan dras av! om man inte slipar först vill säga. Används på fälgar m m har jag förstått. Täckte otroligt dåligt på svart plast och vidare får man se om färgen sitter kvar eller inte. Fungerar det inte blir det att göra om. Nya huvudstrålkastare blev det sista för i dag. Kylarmaskeringen ligger nymålad och blir nog monterad i morgon tillsammans med den nya blinkersarmaturen om tiden räcker till.
_____________________________________________________________________________________

Sluttampen
24 april 2022

Under helgen skedde den sista återmonteringen av strålkastarna m m samt nymålad grill. Nu saknas bara att välja extraljus eller om det blir en ljusramp?
___________________________________________________________________________________________________

Åter till Larssons bilder

Sidan skapad i Maj 2022.