Larssons privata fordon, 1981-85
_________________________________________________________________________________

Innehåll:

Larssons privata fordon under åren 1981-1985.


Ford Taunus 17M TS

Dodge Aspen V8

Ford Taunus Kombi

VW Campingbil
Ford Taunus 17M TS -63

Samma dag jag sålde Toyotan så hittade jag en Ford Taunus 17M TS utanför en bilfirma, nyss inkommen. Ägaren till bilen hade avlidit och bilhandlaren hade köpt bilen av dom anhöriga. Forden hade få mil på mätaren och var invändigt i skick som ny. Lacken dock lite matt och repig men efter en omlackering i orginalfärg blev den som ny även utvändigt. Lackade taket vitt eftersom bilen var väl mycket rödorange.

Se även bildarkiv: "Larssons bilder".


Ford Taunus 17M TS -63, AWX674. Inköpt mars -81, såld maj -83. Fotot taget ca 1982


Dodge Aspen V8 -76

När Taunusen var i ordningställd fick jag för mig att jag skulle köpa en liten trevlig USA-bil att ställa i ordning. Efter ett tag hittade jag en Dodge Aspen -76 som inte hade gått så mycket och verkade vara i bra skick. Några år tidigare när bilen var helt ny hade jag jag tittat på just detta exemplar och blivit lite imponerad av denna modellen av Dodge. Bilen var snygg helt enkelt.

Jag fick dock anledninng att ångra detta köp. Denna Dodge var den sämsta bil jag ägt! "Allt" gick sönder! Visserligen mest småsaker, men det var nästan varje dag någonting nytt. Startmotor och generator fick renoveras, ändå ville den varken starta eller ladda. Bromsarna drog åt olika håll olika dagar. Kylarvattnet försvann på konstiga vägar. Bilen fick motorstopp, kokade, gick inte på alla cylindrar m m, m m.

Plus detta, var denna bil utrustad med en sk smogmotor, med en mängd olika slangar och underliga ventiler som ingen kunde få ordning på. Resultatet efter otaliga verkstadsbesök blev bara att bilen drog ofantliga mängder bensin och gick dåligt.

Jag var glad när jag blev av med denna bil efter att ha kontaktads av en bilfirma som ville köpa bilen eftersom dom hade en kund som sökte en sådan här Dodge.

Den nye ägaren fick ännu mer problem efter en tid, samma vecka skar motorn och bakaxeln!, veckan därpå la växellådan igen. Saab-ANA fick gå imellan och så småningom så fick dom enl uppgift ordning på bilen. Trots alla problem med denna bil har jag ett orubbat förtroende för USA bilars kvalite och driftsäkerhet, för även i USA tillverkas det "måndagsbilar".

Se även bildarkiv: "Larssons bilder".


Dodge Aspen -76, JWK370. Inköpt dec -81, såld mars -82 Fotot taget ca 1981.


Ford Taunus 1600 L Kombi -76

Min vän bilhandlaren (trots att han hade köpt Dodgen av mig) skulle sälja en ny bil till en kund men inbytesbilen var så ful och nedgången att han inte ville byta in den. Frågan var om jag ville köpa bilen av hans kund eftersom han visste att jag sökte en kombi att köra min hund i, och det ville jag!

Bilen visade sig i grunden vara väldigt bra och efter lack och allmän upphyffsning blev den så här fin med kromade fälgar o allt. När sedan fru, två barn + ytterligare en hund införskaffades visade det sig att det var en utmärkt familjebil.

Se även bildarkiv: "Larssons bilder".


Ford Taunus 1600 L Kombi -76, JFU330. Inköpt mars -83, såld augusti -90. Fotot taget ca 1986.


VW Campingbil

Hade länge funderat på att bygga mig en campingbil. Letade länge efter en VW buss men det var inte det lättaste. Efter mycket letande hittade jag denna fd skåpbil, utan inredning och rutor i skåpet. En elfirma hade köpt denna bil ny för att köra fysboxar m m. I mitten på 70-talet upphörde frysboxverksamheten och bilen stod hemma hos en av ägaren till "ingen nytta" i många år och skulle därför säljas.

Om jag inte minns fel så hade den endast gått sex tusen mil! Maskinelt som ny bil. Jobbade ett år på lediga stunder. Inredning snickrades, skrotad Cabby husvagn inköptes och väggarna användes till att höja taket på bussen. Kanske inte så snyggt som om Westfalia hade gjort det men det blev praktiskt.

Se även bildarkiv: "Larssons bilder".


VW Campingbil -70, EDP0930. Inköpt aug -85, såld juli -89. Fotot taget sommaren 1988.

_________________________________________________________________________________

Åter till privata fordon

Sidan skapad i Mars 1999.