Larssons privata fordon, 1986-90
_________________________________________________________________________________

Innehåll:

Larssons privata fordon under åren 1986-1990.

Opel Kadett 1500

Mercedes Benz 200
Opel Kadett 1500 -68

1989 uppstod det behov av en andrabil. Hittade efter ett tag den här Kadetten som jag köpte av en äldre man som inte ville köra bil längre. Som vanligt när det gäller sådana bilar så var inredningen i nyskick men utvändigt var det repor i lacken, stötfångarna var tillbucklade men för övrigt välskött. Efter en lackering blev den fin även på utsidan och fungerade fint som "slängbil" åt mig. Behovet av andrabil försvann och bilen såldes efter ett år.

Se även bildarkiv: "Larssons bilder".


Opel Kadett 1500 -68, COE674. Inköpt okt -88, såld okt -89. Fotot taget mars 1989.


Mercedes Benz 200

När jag hade sålt Kadetten kom renoveringslusten över mig igen och ett nytt projekt skulle inköpas. Letade ett tag och fann åter igen en bil hos min vän bilhandlaren. En Mercedes Benz 200 som stod i ett hörn och tryckte, skamfilad och rostig.

Bilen provkördes och visade sig, som vanlig när det gäller Mercedes, gå fint, lite klumpig kanske, men stadig på vägen och med en känsla av "rejäl" bil. Det visades sig inte vara så mycket rost på bilen trots allt, bara ett bakre hjulhus. Det blev köp till en billig penning och jag började att demontera bilen. Alla gummilister runt dörrarna plockades bort och dörrarna gjordes noggrant rena, lackades separat på undersidan och hälldes fulla med Tectyl. Hela bilens undersida behandlades efter lack med Tectyl, olja och allt som jag kunde komma på för att hålla rosten borta.

Med vad hjälpte allt detta, efter ett par år rostade bilen fortare än man kan säga ordet rost. Visserligen fick bilen gå i "ur och skur", men tvättades ofta och pysslade om. Men till ingen nytta, efter ett 3 - 4 år så var nästan det mesta av plåten borta och bilen såldes billigt till optimistisk person som tänkte iordningställa bilen igen.

Se även bildarkiv: "Larssons bilder".
Mercedes Benz 200 -73, GHS060. Inköpt juli -89, såld okt -94. Fotot taget nov 1989.

_________________________________________________________________________________

Åter till privata fordon

Sidan skapad i Mars 1999.