Bildarkiv - Centralgaraget/RKN
___________________________________________________________________________________________________

Innehåll:

Motiv: Bulletin.

RKN-Bulletin var i första hand avsedd för dom anställda, hjälpstationer samt övriga sammarbetspartner inom RKN.

RKN-Bulletin gavs ut i ca 6 nummer per år och innehöll råd och tips för personalen, redovisning av udda uppdrag, abonnemang och gratulationer m m.

Datum: Juli, 1960

Foto: Från Larssons samlingar/tow.se.Text:

1. Tragedi i rostfritt. Det var dags att flytta till landet igen. Mor hade inköpt en ny rostfri hink i år. Väl framme skulle naturligtvis Far pröva brunnen och begav sig dit med nya hinken. Det var tur att den var just rostfri, för den stannade i hinken. Men nej! tala om det för Mor vågade han givetvis inte, Men som han just dagen innan klarat sitt abonnemang i RKN ansåg att han att det var naturligt att vända sig dit med sitt bryderi. RKN kom mycket riktigt och fiskade upp hinken åt honom.

2. Examenstider är det så här dags lite varstans. Och Räddningskåren är inget undantag. Där har vi helt nyligen haft examen i "grodmansskolan". Resultatet blev 13 nykläckta "grodor", som klarade examensprovet - att finna en bil på sju meters djup, koppla linor i den på ett sådant sätt att den kunde lyftas upp - med glans.

3. Från stjärnfronten. Vid sitt sista, korta besök i Stockholm inhandlade INGRID BERGMAN bla säkerhetsselar. Sådana finns nämligen inte att få tag på i Paris.
______________________________________________________________________________________

Källor:

Intervjuer med och upplysningar av;

Foto; I anslutning till bilderna är ägaren angiven.

Kopiering till sociala medier som Facebook och liknande är inte tillåten utan tillstånd av tow.se eller ägaren till bilden.


___________________________________________________________________________________________________

Åter till Bildarkiv - Centralgaraget/RKN

Sidan skapad i Februari 2019.